Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Megtelt a templomkert gyermekekkel

2008.12.22

Megtelt a templomkert gyermekekkel

Magánszemélyek, civil szervezetek, vállalkozók összefogásával egész napos karácsonyi program került megrendezésre december 20-án Zircen, mely a város és a környék aprajának-nagyjának adott lehetőséget a közös ünneplésre.

Országzászló Alapítvány tagjai forró teával, kaláccsal a Magyar CARITAS Szent Erzsébet Zirci Csoportjának tagjai aprósüteményekkel fogadták a Zirci Ciszterci Apátság udvarába érkező óvodás és iskolás csoportokat, valamint a szüleikkel, nagyszüleikkel érkező gyermekeket.

A program a Nevelgető Közhasznú Alapítvány által szervezett kézműves műhelyekben indult, ahol a kis vendégek csuhéból, agyagból, lisztgyurmából, termésekből készítettek hagyományőrző, karácsonyi díszeket. A foglalkozások nem pusztán a termékek előállításáról szóltak. Hiszem, hogy valamit átörökíthetünk gyermekeink életébe a magyar hagyományainkból, ami a mindennapi kenyér mellett szellemi és lelki táplálék – mondta a gyermekek foglalkoztatásában résztvevő Pappné Rácz Ildikó csuhéfonó népi iparművész.

Az adventi keresztnél Dr. Kőváry Györgyné vezetésével ünnepi műsort adtak a kisiskolások, és betlehemes játékot mutatottak be a Zirci Szent Bernát Cserkész csapat tagjai.

Ottó Péter polgármester a város nevében mondott köszöntőt, és köszönte meg a rendezvényt segítők önzetlen támogatását.

Dr. Bán Elizeus plébános atya az adventről, a karácsony ünnepéről osztotta meg gondolatait a megjelentekkel. Beszédében kiemelte a szeretteinkkel együtt töltött idő minőségének fontosságát.

A Bazilikában koncerttel várták a látogatókat a zeneiskola tanulói.

Az erre a napra épült karámban lévő Olaszfaluból, Pénzesgyőrből érkezett bárányok, kecskék, nyuszik, pónilovak egész rendezvény alatt nagy sikert arattak a gyermekek körében.

A zirci Hapek család pedig lovaskocsikázással örvendeztette meg a gyermekeket.

Közös célunk a karácsony eredeti, szép üzenetének közvetítése: a szeretetről, a meghittségről, a közös ünneplésről. A segítő szándék tettekké alakítása és a széleskörű összefogás tette lehetővé, hogy a rendezvényen megjelent közel 200 gyermeknek példát mutatva, méltóképpen ünnepeljük szent karácsony ünnepén. – mondta a főszervező, Bittmann Károly, az Országzászló Alapítvány titkára.

 

A mappában található képek előnézete Hagyományőrző kézműves foglalkozások