Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Égigérő táncház és gyurmázás

2011.10.07

 Csütörtökön is sok gyermeket, szülőt, nagyszülőt vonzott a  Nevelgető Alapítványfoglalkozása, mely az Országos Könyvtári Hetek alkalmából a városi könyvtárban került megrendezésre. A keddi Kerekítő Mondókás Móka céljait követve, most is a képességek fejlesztésén volt a hangsúly, persze mindezt a gyerekek számára szórakoztató, és örömteli pillanatokat nyújtó csomagolásban kínálva. 

"Kettő az egyben", azaz egy teremben kétféle programmal várták az érdeklődőket. A kézműves foglalkozás keretében Wolfné Litter Beáta avatta be az apró kezeket az agyag formázásának alapjaiba. 

Fejlesztett képességek: manuális képességek, problémamegoldás, probléma-felismerési képesség, kreativitás, esztétikai érzék, rész-egész viszony érzékelése, szem-kéz koordináció.

 

A táncházat az alapítvány Égigérő Fa Hagyományörző- és Néptánccsoportja tartotta, Kreutz Károly (a csoport művészeti vezetője), és Dékmárné Forgács Zsuzsanna néptánc-oktatók irányításával.

 

 

A zenés, táncos játékokban az egészen kicsik és a nagyobbak is együtt vettek részt.

A tánc segít abban, hogy a gyermek fogékonyabbak legyenek a harmónia iránt, egyidejűleg fejlődik a testtudatuk, beszéd- és kifejezőkészségük, erősödik az  önbizalmuk.  segítséget nyújtva önkifejezésük, magabiztosságuk, képzelőerejük fejlesztésében, különböző művészeti irányzatok megszerettetésében. 

 

A foglalkozások a fejlesztés mellett értékhordozók is, a következő területeket erősítik:

-hagyomány  -identitás   -önértéktudat, hasznosság. önmegvalósítás  -produktum: esztétikum és funkció egysége   - kulturált figyelem, fegyelem    - tolerancia, monotonitástűrés  -alkotás: reprodukció, produkció, kreativitás  - társadalmi hasznosság  - társadalmi integráció.

 

Forrás: www.zirc.blog.hu

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.