Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nevelgető karácsony

2011.12.14

 Nevelgető Karácsonyi Ajándék

2011. december 17. szombat

 

10óra-

Ölbeli karácsony – Interaktív gyermekműsor - tavaly nagy népszerűségnek örvendett a zenés-játékos foglalkozás, ezért az idén is Törekyné Nagy Zsuzsanna zenepedagógus, drámapedagógus örvendezteti meg a karácsonyt már oly' nagyon váró kisgyermekeket és a szüleiket. Az ünnep hangulatát Zsuzsi hangszerei és játékai segítségével varázsolja majd közénk, melyet ajándékként vihetünk haza, s  családunkkal, otthonunkban e hangulat segítségével még meghittebbé tehetjük az ünnepeket.

 -         Égigérő Fa Hagyományőrző- és Néptánccsoport a Táncorgók - a múltunk, a hagyományunk ismerete nélkül a jelenben nincs miből táplálkoznunk. A két néptánccsoport együtt segít abban, hogy megismerhessük, hogyan fejezték ki elődeink a Karácsony ünnepének tiszteletét.

Helyszín: SKB.  Ifjúsági és KözösségiHáz, Alkotmány u. 14 (volt MHSZ)

 16 óra -

Karácsonyi Gyermekkoncert -  Kapitány Dénes orgonaművész vezetésével ez évben is szeretettel várjuk városunk lakóit a gyermekkoncertre.

      A szeretet ünnepén mindenkit jó érzéssel tölt el, ha ajándékot adhat és kaphat. A koncert a gyerekek zenébe csomagolt "ajándéka".  A felnőttek jelenlétükkel fejezhetik ki azt, hogy elfogadják ezt az ajándékot, ezáltal tudathatjuk Velük azt is, hogy fontosak, értékesek számunkra.

      Arra bíztatjuk a lakókat, hogy jöjjenek el, hallgassák meg őket, hiszem nagy örömmel készültek arra, hogy adhassanak.

Helyszín: Reguly A. Műemlékkönyvtár - Barokk terem 

 

Ékszerkiállítás –  Szász Anna ékszerei hamarosan Olaszországba kerülnek kiállításra, ezért köszönettel és nagy örömmel fogadtuk, hogy még az utazás előtt megoszthatjuk a zirci közönséggel is a kézzel-szívvel-lélekkel  készített ékszerek üzenetét.

„Szász Anna ékszereiben a természet folytonosságának és egyszerűségének megragadása fogalmazódik meg. A kézi szerszámokkal megmunkált nemes anyagok, ezüst- és rézszálak egymásba fonódó mintázata játékosan egészül ki féldrágakövekkel és gyöngyökkel.(www.divany.hu)

Helyszín: Reguly A. Műemlékkönyvtár - Barokk terem 

 

18óra-        

Táncorgó Táncház vendégekkel - a táncház elsődleges célja a szórakozás, szórakoztatás. Mindenkit szeretettel várunk, aki szeretne a hagyományok tánc általi őrzésébe egy-egy lépéssel bekapcsolódni, vagy akár csak jókedvvel jelen lenni, ezzel kifejezni ünnepeink fontosságát, értékét.

Helyszín: SKB.  Ifjúsági és KözösségiHáz, Alkotmány u. 14 (volt MHSZ) 

 

 
 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.